Microsoft smeekt je nu echt om te stoppen met het gebruik van Internet Explorer

Microsoft smeekt je nu echt om te stoppen met het gebruik van Internet Explorer

De softwaregigant raadt organisaties aan om vóór 15 juni 2022 hun eigen interne einddatums vast te stellen. Met de officiële pensionering van de legacy-browser op 15 juni, moedigt Microsoft organisaties nu aan om niet tot het laatste moment te wachten met het gebruik van Internet Explorer. In een recent blogbericht op de tech community-pagina van de softwaregigant suggereerde senior hardwareproductmanager Eric Van Aelstyn dat bedrijven die nog steeds Internet Explorer gebruiken hun eigen einddatums moeten bepalen. Consumenten en de meeste bedrijven zijn nu gemigreerd naar Microsoft Edge, Google Chrome of andere moderne browsers, maar sommige organisaties vertrouwen nog steeds op Internet Explorer om toegang te krijgen tot bepaalde websites.
Hoewel Microsoft bedrijven herhaaldelijk heeft gewaarschuwd dat Internet Explorer dit jaar officieel met pensioen gaat, zijn niet alle bedrijven proactief genoeg om plannen te bedenken om de browser te vervangen. Gelukkig is er nog tijd en hoeven organisaties niet te wachten tot 15 juni om over te stappen van Internet Explorer.

 

Zeg voor eens en altijd vaarwel tegen Internet Explorer

 

Aelstyn merkte in zijn post op dat “wachten tot er iets gebeurt, stressvol kan zijn, vooral in complexe IT-omgevingen”, en daarom moedigt Microsoft bedrijven aan om nu te handelen door hun eigen interne pensioendatums te plannen.
Als voorbereiding op de pensionering van Internet Explorer moeten organisaties ervoor zorgen dat de Internet Explorer-modus is ingesteld in Edge, zodat hun werknemers in de toekomst toegang hebben tot Internet Explorer-afhankelijke sites. Tegelijkertijd moeten ze gebruikers ook op de hoogte stellen van de wijzigingen en hen de gegevens laten importeren. Dit kan eenvoudig worden gedaan door edge://settings/importData te kopiëren en te plakken in de adresbalk van Edge en vervolgens “Microsoft Internet Explorer” te selecteren in de selectie-opties onder “Importeren van“. Ten slotte moeten organisaties Internet Explorer op grote schaal uitschakelen op hun interne pensioendatums. Met de Internet Explorer-modus in Edge zou alles goed moeten werken, alleen in de moderne browsers van Microsoft in plaats van in oudere browsers. Zelfs met deze aanbevelingen is 15 juni nog steeds een behoorlijk drukke dag voor organisaties die zich niet dienovereenkomstig hebben voorbereid op de pensionering van Internet Explorer.