iPhone 15 & BMW: Gevaarlijke Combinatie Ontdekt!

Heb je een iPhone 15 Pro en rijd je in een BMW? Dan is er een onverwacht probleem dat je moet weten!

Iphone 15 pro opladen in een BNW kan de chip kaopt maken

Een Hete Kwestie met de iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro is gloednieuw en wordt geprezen om zijn geavanceerde functies. Maar er is één probleem dat sommige gebruikers ondervinden: tijdens het opladen kan deze telefoon behoorlijk warm worden. Dit is natuurlijk niet prettig, maar gelukkig werkt Apple aan een oplossing om dit probleem aan te pakken.

Het Verstoorde Samenspel met BMW

Wat echter nog verontrustender is, zijn de meldingen van iPhone 15 Pro-gebruikers die hun telefoon draadloos in een BMW willen opladen. Na het opladen geeft de telefoon aan dat hij in de herstelmodus is gegaan, zonder enige actie van de eigenaar. Maar dat is nog niet het ergste: na dit incident werkt Apple Pay niet meer op de iPhone 15 Pro. Het lijkt erop dat draadloos opladen in een BMW de NFC-chip van de iPhone beschadigt.

Een Mogelijke Verklaring

Draadloos opladen kan leiden tot meer warmte dan opladen met een kabel. In een warme auto kan dit mogelijk de NFC-chip van de iPhone 15 Pro beschadigen, vooral omdat deze telefoon al bekend staat om zijn warmteproblemen. Wat vreemd is, is dat tot nu toe alleen BMW-rijders deze problemen hebben gemeld. Hoewel dit nog speculatie is, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Alleen voor iPhone 15 Pro (Max) Gebruikers

Het is belangrijk op te merken dat tot nu toe alleen gebruikers van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max deze problemen hebben gemeld. Mogelijk hebben de iPhone 15 en iPhone 15 Plus hier geen last van, maar we raden alle iPhone-bezitters toch aan voorzichtig te zijn en voorlopig geen draadloos opladen in hun BMW te proberen. Op dit moment is de exacte oorzaak van het probleem nog niet duidelijk, en we weten ook niet hoeveel mensen er precies last van hebben. Daarnaast is het niet bekend welke specifieke BMW-modellen hiermee te maken hebben. Apple heeft nog geen officiële reactie gegeven op deze kwestie.

Kortom

Als je een iPhone 15 Pro hebt en een BMW bezit, is het verstandig om voorlopig je telefoon niet draadloos op te laden in de auto. We moeten afwachten hoe Apple en BMW op deze onverwachte compatibiliteitskwestie zullen reageren. Blijf op de hoogte voor updates en nieuws over dit probleem, zodat je de beste beslissing kunt nemen om je iPhone te beschermen.

 

Artikel geschreven door: ChatGPT & Kirsten Mos, werkzaam bij 2beIT in operationele en marketingfuncties sinds 2003.

Bronnen: Om op de hoogte te blijven van nieuwe techgadgets, cyberwaarschuwingen en softwarefouten, volgen we tal van interessante bronnen. Voor dit artikel hebben we een verscheidenheid aan bronnen geraadpleegd, waaronder Want.nl, ZDNet, Android Authority, PC Magazine, TechRadar, BMW Blog… en nog veel meer!”