Hoelang gaat een server mee?

Hoelang gaat een server mee?

Als ambitieus bedrijf heb je geen tijd om te verliezen. Je moet dus kunnen vertrouwen op digitale continuïteit. Uw servers is een belangrijke speler in de digitale infrastructuur. Door tijdig de gemiddelde levensduur van uw servers te voorspellen, blijft u de groei voor en profiteert u van nieuwe kansen.

Wat is de levensduur van een server?

De gemiddelde levensduur van een server is 3,5 tot 5 jaar, afhankelijk van de geïnstalleerde applicaties, de groei van uw KMO in aantal gebruikers, de omgeving waarin de server zich bevindt en hoe oud de harde schijven zijn. bestuurder. Zolang de server echter actief is, zullen de meeste bedrijven niet overwegen deze te vervangen. Toch is het interessant om proactief rekening te houden met de levenscyclus van kritieke apparatuur, omdat de normale bedrijfsvoering van uw bedrijf ervan afhankelijk is. Het is ook een goed idee om te controleren of deze apparaten nog steeds klaar zijn om je volgende groeispurt op te vangen.

Wanneer is het beste om je de server te vervangen?

Hoe identificeer je servers die moeten worden vervangen? De volgende redenen kunnen het zijn:

Uw server is niet langer kosteneffectief

Ook al is de technische levensduur van een server na drie tot vijf jaar misschien nog niet verstreken, uw servicecontract of garantie is meestal verlopen. De resultaten ervan? Investeren in nieuwe technologie is leuker dan betalen voor een verlengde garantie.

Je meet productieverliezen

Een server die blijft draaien vergroot de kans op falen. We hebben dit gezien in componenten zoals harde schijven, voedingen en ventilatoren, die in de loop der jaren in betrouwbaarheid zijn afgenomen. Als uw servers eenmaal uitvallen als gevolg van hardwarestoringen, zijn kritieke bedrijfssystemen voor een bepaalde tijd niet beschikbaar, wat een verstoring van uw digitale continuïteit betekent. Verouderde apparatuur werkt ook langzamer.
Wanneer uw bedrijf tegelijkertijd het aantal medewerkers of workloads verhoogt, zult u dit merken aan de serverprestaties.

Uw server is niet compatibel met nieuwe hardware of software

Wanneer hardwarecomponenten in verouderde servers defect raken, kan het een uitdaging zijn om vervangende onderdelen te vinden.
Ook zijn nieuwere onderdelen met betere prestaties vaak niet compatibel met oudere technologieën. Up-to-date software is ook belangrijk. Wordt uw huidige besturingssysteem ondersteund en moet u overstappen naar een nieuwe versie? Dan is het mogelijk dat uw server niet meer compatibel is.

Je server is verouderd en dus niet meer veilig

Vroeger waren servers goed gescheiden in bedrijfsnetwerken, tegenwoordig willen we werk van externe locaties kunnen verplaatsen. Als gevolg hiervan worden serversystemen die veel krachtiger zijn dan werkende apparaten het doelwit van hackers.
Ze willen waardevolle data stelen of serverkracht gebruiken voor malwaredoeleinden, met alle gevolgen van dien. Verouderde servers worden kwetsbaar en zijn over het algemeen ongeschikt voor moderne beveiligingstechnieken.

Uw server neemt veel ruimte in beslag

Heeft u momenteel servers die veel ruimte in beslag nemen? De nieuwe generatie servers is niet alleen krachtiger en energiezuiniger, maar ook kleiner, waardoor je ruimte kunt besparen. Zoals u kunt zien, zijn verschillende factoren van invloed op de prestaties van de server. Je vraagt ​​je misschien af ​​of het tegenwoordig makkelijker is? Cloudservers bieden interessante optie.

Wat is een cloudserver?

Cloudservers zijn virtuele servers die in een cloudomgeving draaien. Dit betekent dat uw bedrijf geen fysieke apparatuur heeft, maar in plaats daarvan serverhardware en -software gebruikt die zich in het datacenter bevinden. De cloudserver is toegankelijk via een hiervoor geconfigureerd werkapparaat. U logt zoals gebruikelijk in met de interne server van uw bedrijf, maar gebruikt externe infrastructuur voor uw werk.

Wat zijn de voordelen van een cloudserver?

Als u op cloudservers werkt, kunt u enkele van de uitdagingen van fysieke servers vermijden. Zo werkt het in de cloud:

  • Bespaar ruimte

Omdat uw bedrijf geen fysieke servers meer nodig heeft, bespaart u ruimte die opnieuw kan worden gebruikt.

  • Kosten efficiëntie

Bij cloudservers is de initiële investering veel lager. Zo hoef je geen dure hardware aan te schaffen en meteen een factuur te betalen, maar moet er wel van jaar tot jaar worden afgeschreven. Cloudservers worden geleverd via een maandelijks abonnement, zodat uw betalingen en bedrijfskosten altijd consistent zijn. Ook hoef je niet meer te investeren in back-uphardware omdat databack-up ook in de cloud plaatsvindt. Als serverhardware uitvalt, wordt deze zonder extra kosten op datacenterniveau vervangen.

  • Onafhankelijk van plaatsing en arbeidsmiddelen

Met behulp van een cloudserver heeft u vanaf alle gewenste locaties toegang tot uw werkomgeving. Wil je alleen de toegang beperken? Dit is ook mogelijk. Is een van uw apparaten (zoals een laptop of computer) beschadigd? Dan log je in met je nieuwe toestel en staat je werkomgeving weer voor je klaar.

  • Schaalbaar en flexibel

Groeit uw KMO snel? Of wissel je af tussen meer of minder gebruikers? Cloudservers groeien of krimpen met uw bedrijf mee, zodat u alleen betaalt voor wat u echt nodig heeft.

  •  Beste bescherming

Wanneer u fysieke servers gebruikt, moeten ook beveiligingsmaatregelen regelmatig worden bijgewerkt. Daarnaast zijn regelmatige updates en monitoring essentieel om de prestaties van het apparaat te meten. Al deze (meestal onafhankelijke) diensten worden geleverd door cloudservers. Overmachtsituaties zoals diefstal of brand kunnen worden geminimaliseerd door het gebruik van cloudservers, aangezien de fysieke beveiliging in datacenters zo streng is dat de meeste cloudserviceproviders zelfs redundantie bieden. Dit betekent dat meerdere datacenters elkaars systemen kunnen opvangen in het geval van een storing.

  • krachtig en snel

Omdat cloudservers uitbreidbaar zijn, kunt u uw service opschalen om deze sterk en snel te houden, zelfs tijdens uw verdere groei. Kwalitatieve leveranciers innoveren en updaten zelfs proactief hun infrastructuur, zodat u als klant kunt genieten van hoogwaardige systemen met een lange levensduur.