Door dit moet u Kaspersky snel vervangen

OPGELET! Kaspersky snel verwijderen op je Mobiel en PC / MAC

 

Gebruikt u Kaspersky-software? Nu is het tijd om afscheid te nemen. Volgens bronnen zou de Russische regering het programma kunnen gebruiken om cyberaanvallen uit te voeren. In Nederland en Duitsland is het ondertussen al verboden

Antivirussoftware en zijn cloudservices hebben brede systeemautorisatie en moeten een permanente versleutelde verbinding met de servers van de fabrikant onderhouden, dus vertrouwen op de betrouwbaarheid en zelfbescherming van de fabrikant is van cruciaal belang”, schreef BSI. “Als de betrouwbaarheid van een fabrikant in twijfel wordt getrokken, vormt zijn antivirussoftware een veiligheidsrisico voor de digitale infrastructuur.”

De BSI zei bijvoorbeeld dat de Russische IT-fabrikant de cyberaanval zelf zou kunnen uitvoeren, zou kunnen worden gedwongen om andere systemen aan te vallen, of zelf het slachtoffer zou kunnen worden van een cyberaanval. In het laatste geval kunnen applicaties en programma’s worden gebruikt om hun eigen klanten aan te vallen.

De inlichtingendiensten benadrukten dat iedereen die Kaspersky Anti-Virus gebruikt het slachtoffer kan worden van een dergelijke aanval. Daarom raat BSI aan de antivirussoftwareprogramma’s en -programma’s van Kaspersky te vervangen door alternatieven.

Heeft u nog vragen?

Vraag advies aan uw ICT-partner
Weet u het niet zeker? Onze medewerkers kijken en reflecteren graag met u mee. Zij kunnen je een passend advies geven. Bel ons gerust op 03 233 89 08 of stuur ons een mail via help@2beit.be