Microsoft kondigt Dynamics 365 en Windows Enterprise E3 en E5 aan op World Partner Conference in Toronto

Deze week is het Microsoft World Partner Conference 2016 in Toronto in Canada. Ieder jaar opnieuw zien de nieuwste technologieën en projecten van Microsoft hier het licht. Dit jaar davert het op de grondvesten van Dynamics NAV, CRM en Windows.

Windows 10 Enterprise E3 / E5
Er komt een nieuw systeem aan: Het Windows 10 Enterprise E3 plan. In plaats van eenmalig licenties aan te kopen kunt u in dit model voortaan voor 7 dollar per maand per gebruiker aan de slag met Windows 10 Enterprise (Prijzen in EURO zijn nog niet bekend). Ook komt Microsoft met Windows 10 Enterprise E5, maar hiervan is de prijs nog niet bekend.
Vanaf deze herfst kunnen we u van abonnementen op Windows 10 Enterprise E3 voorzien. Dit maakt het voor u als organisatie wellicht gemakkelijker én goedkoper omdat het beheer per gebruiker met één enkel contact (Single Point Of Contact) voor ondersteuning mogelijk wordt, en dat op basis van één enkele rekening. Een nieuwe collega of tijdelijke stagiair begint? Voor 7 dollar kan hij meteen van start.
Windows 10 Enterprise E5 wordt het abonnement op de Windows-versie met een extra beveiligingslaag: de Windows Defender Advanced Threat Protection. De Windows Enterprise-versies komen ook in bundels zoals de “Secure Productive Enterprise”, die bevat als naast Windows Enterprise E3 ook Office 365 E3 Enterprise Mobility én Security E3.
Daarnaast komt Microsoft -via partners als VanRoey.be- ook met ‘Surface as a Service’ waardoor organisaties Surface Pro-apparaten kunnen leasen. U bent zo steeds verzekerd van high-end hardware met de allernieuwste software.

Dynamics 365, CRM 365 en AppSource
Verder kondigde Microsoft een grote cloudmigratie aan voor Dynamics NAV en Dynamics CRM. Vanaf deze herfst kunt u op modulaire wijze rechtstreeks vanuit de Microsoft Cloud aan de slag. U betaalt dus enkel wat u wilt gebruiken en extra functionaliteit kunt u activeren in een handomdraai! Daarnaast introduceert Microsoft AppSource, waarmee ze de installatie en integratie van externe functionaliteit aan uw Dynamics/CRM omgeving even eenvoudig willen maken als het doorzoeken en installeren van apps via de Windows Store.
Het gebruiksgemak van ‘apps’, maar dan op enterprise-niveau dus.